Dinamik Yüz Tanımlama İle Geçişler Artık Daha Hızlı!


Pandemi süreci ile birlikte dünya yeni bir döneme girmekte olup, içinde bulunduğumuz çağa bir takım değişiklikler getirmektedir. Alışılagelmedik önlemlere bir yenisi ' Sosyal Mesafe ' kuralı gelmiştir. Hayatımızın her alanında olduğu gibi bu önlemler çalışma hayatımızın da büyük bir bölümünü oluşturmakla birlikte biz ONLOİ OTOMASYON VE TEKNOLOJİLERİ olarak sizlere covid-19 sürecinde de kolaylıklar sağlamaktayız.

Yüz tanımlama sistemleri temel olarak yüzün ayırt edici özelliklerini kullanan biyometrik bir teknolojidir. Yüz tanımlama sistemleri uzun yıllardır akademik çalışmalarda araştırılmakta olan bir konudur. Bu çalışmalarda dikkat edilen ve geliştirilmek için çalışılan 3 unsur bulunmaktadır. Dinamik olması, hızlı okuma yapabilmesi ve uzun mesafelerde de yakın mesafelerdeki gibi çalışabilmesi. Onloi AUTO ID olarak bu unsurları önemseyerek tasarladığımız cihazımızı tanıtıyoruz.

...

Yüz tanımlama sistemlerinin kullanım alanlarına örnek olarak okullar, fabrikalar, kamu kurum ve kuruluşları, hastaneler, alışveriş merkezleri, plazalar, askeri alanlar, hava alanları, belediyeler vb. birçok alan örnek gösterebiliriz. Günümüzde sıkça personel takibi içinde kullanılmaktadır. Pandemi süreci sebebi ile yüz tanımlama sistemlerindeki beklentiler değişmiştir. Bu sürecin öncesinde hızlı yüz tanıma özelliği ve hareketli konumda iken yüz tanıma özelliği hayati önem taşımamaktaydı. Süreç sonrasında bu iki önemli özellik en önemli iki özelliğe dönüşmüştür. Bu özelliklerin öneminin artma sebebi ise toplu çalışılması gereken alanlarda kalabalıkları engelleme şansı oluşturmasıdır. Bu durumu çözebilmek için BG0120-Dinamik tanımlama cihazımızı kullanabilirsiniz.

4 çekirdek güçlü işlemcili ve modern algoritmalı dinamik cihazımız sayesinde 0.2 saniyede Yüz Tanımlama yapabilirken bu hız ile birlikte şirketlerdeki giriş ve çıkış alanlarında oluşan yoğunluğun önüne geçebilirsiniz. Cihazımızın bir diğer önemli özelliği hafızasında 2000 farklı insan yüzü depolayabilmesi ve tanıyabilmesidir. Bu sayede kullandığınız alanlardaki güvenlik önlemlerini de güçlendirebilirsiniz. Cihazımıza bulunan dokunmatik ara yüzü ile şifrelerinizi özelleştirebilir, bu sayede güvenliğinizi daha da etkin hale getirebilirsiniz.

...

Hız konusu yüz tanımlama kısmında önemli olduğu kadar verilerin kullanıcıya sunulması kısmında da önemli bir unsurdur. Bu unsur için Onloi şirketi olarak sizin için tasarladığımız kullanıcı ara yüzümüz bulunmaktadır. Sunduğumuz bu imkân sayesinde veri akışını kolay ve hızlı bir şekilde takip edebilirsiniz.

Cihaz ile yazılım arasındaki bağlantıyı Ethernet(TCP/IP), RS485, USB ve WİFİ ile gerçekleştirebilirsiniz. Haberleşme işleminden sonra personellerinizin verilerini anlık olarak takip edebilir raporlama işlemini rahatlıkla yapabilirsiniz. Ve cihazın yazılım konusunda en önemli özelliği ise Web tabanlı bir sunucuya sahip olmasıdır. Bu özelliği ile istediğiniz her noktada cihaz ile haberleşebilir ve kontrollerinizi yapabilirsiniz.

...

Cihazımızın dayanaklı olması önem gösterdiğimiz unsurlardan biridir. BG0120-Dinamik tanımlama cihazında yaptığımız çalışmalar sonucunda -15 ? ila 60 ? sıcaklıkları arasında yüksek doğrulukta ve performansta çalışabilmektedir. Bu özellik sayesinde bütün çalışma alanlarında rahatlık ile kullanabilirsiniz. Alüminyum alaşımdan tasarlanmıştır. 4 çekirdekli modern algoritmalar ile çalışan güçlü bir işlemcisi bulunmaktadır. 200WPixel HD Renkli Kamera / 100W Kızılötesi Kamera özellikleri ile yüz tanımlamadaki hata oranı minimum seviyededir. 4,3 inç dokunmatik ekrana sahiptir. Ayrıntılı teknik bilgiler ise şöyledir.

*CPU İşlemci: 4 Çekirdek 1.2G *Veri Deposu: 512M DDR3 *Kamera: 200WPixel HD Renkli Kamera / 100W Kızılötesi Kamera *Ekran: 4,3 inç Elektronik Kapasiteli Dokunmatik Ekran *Ekran Çözünürlüğü: 800 * 480 *İletişim Yöntemi: TCP/IP, USB tip A, WIFI *Ürün boyutu: 185 mm * 110 mm * 20 mm *Güç kaynağı: DC 12V , 2A *Çalışma sıcaklığı: -15 ? ila 60 ? *Tanımlama Türü: Dinamik Yüz Tanıma, Şifre, Yüz Tanıma ve Şifre *Yüz Tanıma Süresi: 0,2 saniyeden az *Yüz Kapasitesi: 2000 *Yüz Tanıma Mesafesi: Tamamen Dinamik Yüz Tanıma 0,5-3 milyon / Kızılötesi Canlı hareket algılama 0,5-1,5 milyon

...

BG0120 – Dinamik yüz tanımlama cihazı için teklif almak ve Onloi AUTO ID firmamızın ürettiği diğer çözümleri ve ürünleri incelemek isterseniz "www.onloi.com" web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Onloi Auto ID çatısı altında Dünya’nın çoğu bölgesinde ileri teknoloji seviyesinde uygulanan UHF RFID Sistemi ve Geçiş Kontrol Sistemleri, yerli ve millî kaynaklar kullanılarak alanında uzman Türk Mühendisleri tarafından dizayn edilmektedir. Bu sayede teknik destek ve eğitim konusunda son derece hızlı dönüşler yapmaktayız. Firmamız bu teknolojiyi başta Gaziantep, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş olmak üzere tüm ülkemizin hizmetine sunmaktadır. Geçiş Kontrol ürünlerimizin yanı sıra Onloi AUTO ID UHF RFID Sistemleri ürünleri işletmelerin ihtiyaçlarını düşünülerek her türlü sistem uygulamalarında kullanılabilecek şekilde tasarlanmıştır. UHF RFID Etiketleri, UHF RFID antenleri, UHF RFID okuyucuları ve UHF RFID Otopark Anteni (HGS Anteni) ürünlerini de firmamız bünyesinde imalat ve satışını sizlere sunmaktayız.